Liiketoiminta

Valokuituverkon rakentamisen liiketoiminta on kokonaisuudessaan varsin haastava kokonaisuus. Jo se, että missä järjestyksessä ja mitä asioita yhtiö lähtee viemään eteenpäin, vaatii paljon kokemusta. Keskeisempiä asioita ovat rahoituksen riittävyys, rakennusaikaisen rahoituksen toimivuus, urakoitsijoiden urakkasopimukset, monialainen markkinointi, jne…

Lisäksi liiketoimintasuunnitelmat, pitkän aikavälin talouslaskelmat, rahoituspohjan suunnittelu, hankeaikataulut, erilaiset hakemukset Maakuntaliittoon, Elyyn ja Viestintävirastoon, muutamia mainitaksemme. Lisäksi on suunniteltava henkilöresurssit, tehtävä asiakasmateriaalit, suunniteltava liittymien kytkentäprosessit, tuotettava markkinointisuunnitelmat ja maksatushakemukset rahoittajille. Jotta nämä menevät oikein ja oikea-aikaisesti, se vaatii vankkaa osaamista alasta ja liiketoiminnasta Näillä kaikilla on vahva kytkös yhtiön talouteen ja kassan riittävyyteen.

Rakennuskustannusten kurissa pitäminen ja hankkeen rahoitus ovat vaikeimmin hallittavia osa-alueita laajakaistahankkeissa. Näissä tärkeissä asioissa yhtiöllämme on vankka käytännön kokemus.

Ota yhteyttä meihin jos tarvitset valokuidun asiantuntijaa Lataa esitteemme (PDF)