Miksi valokuitu?

Monen nuoren ihmisen unelma on muuttaa maalle, kasvattaa lapsensa turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Lähes kaikkialle Suomeen on rakennettu perusinfra; maatiet, sähköverkot, vesi, - ja viemäriverkot - mutta valokuituverkot puuttuvat. Tähän monta kertaa nuorten unelma kaatuu. Siihen voi kaatua monen nuoren perheen unelma. Heille huippunopeat ja turvalliset tietoliikenneyhteydet ovat asumisen ja toimeentulon edellytys.

Suomalainen yhteiskunta on pysyvästi muuttumassa tietoyhteiskunnaksi, jossa sähköinen asiointi, etätyöskentely, etäopiskelu, liiketoiminta ovat kaikkien kansalaisten perusoikeuksia. Ihmisten ”perinteisesti” tuottamat palvelut ovat yhä kauempana. Niiden hakeminen on kallista ja aikaa vievää. Osa peruspalveluista siirtyy verkkoon, haluttiinpa sitä tai ei.

Etenkin maaseudulla nykyisten sähköisten yhteyksien heikko laatu on suuri ongelma. Maaseudulla on pitkät etäisyydet, joten siellä tarve siirtyä sähköisten palveluiden käyttäjiksi on kiireellinen. Yhteydet joiden kautta sähköinen asiointi tapahtuu pitää olla tehokkaat ja luotettavat.

Luotettava turva ja hoiva pitää taata jokaiselle kotona asuvalle luotettavasti ympäri vuorokauden.

Valokuituyhteys on lopullinen ratkaisu tehokkaaseen tiedonsiirtoon.

Kun maaseudulla halutaan elää, yrittää ja viihtyä, luotettava tiedonsiirto on elinehto. Yrittämisen tekniikat monimutkaistuvat, niiden huolto ja ylläpito tapahtuu paljolti etäyhteyksien kautta. Silloin luotettava ja nopea tiedonsiirtoyhteys on välttämätön.

Kuntien perusinfra

Kuntien talouden kannalta palveluiden vieminen haja-asutusalueilla osittain verkkoon on tulevaisuudessa ainoa mahdollisuus. Nyt puhutaan ikäihmisten kotona asumisesta yhä pidempään, joka inhimillisesti on paras vaihtoehto. Ikäihmisten kotona asuminen ei toimi ellei heille taata hoivaa ja turvaa vuorokauden kaikkina aikoina. Heillä on oltava turvallinen koti - ympäristö. Kaksisuuntainen reaaliaikainen viestintä on merkittävä askel uudessa ajattelussa.

Tekniikat tarjoavat näihin täydet mahdollisuudet, mutta toimiiko tiedonsiirto. Jokaisen kunnan pitäisi ottaa valokuituifran rakentaminen elinkeino, - tai investointisuunnitelmiin mahdollisimman nopeasti.

Valokuituinfra on kokonaisvaltainen ratkaisu sähköisen asioinnin ja palveluiden toimivuuden puolesta seuraaviksi vuosikymmeniksi. Tiedonsiirron määrät kasvavat moninkertaisiksi jo seuraavan kymmenen vuoden aikana - mitä ne ovatkaan 2030 luvulla?

Ota yhteyttä meihin jos tarvitset valokuidun asiantuntijaa Lataa esitteemme (PDF)