Suunnittelu

Valokuituverkon esiselvitys

Monilla laajakaistahanketta suunnittelevilla yrityksillä alkuvaiheessa on paljon kysymyksiä, mutta vähän hyviä vastauksia. Mitä laajakaistahanke tarkoittaa, miten hankkeen rahoitus toimii, mistä suunnittelijat, mistä rakentajat, kuinka liittymämarkkinointi pitää järjestää, mitkä ovat kokonaiskustannukset, eri rahoitusvaihtoehdot, kuinka rakentamisen aikainen rahoitus pitää järjestää jne….

Tarjoamme aloittavalle yritykselle esiselvityspaketin, joka antaa vastaukset edellä oleviin keskeisimpiin kysymyksiin. Esiselvitys pohjautuu käytännöstä saamiimme tämän hetken todellisiin kustannuksiin - ei teoriaan.

Esiselvitys kannattaa tehdä aina.

Verkon tekninen suunnittelu

Kuitu kotiin valokuituverkon suunnittelu vaatii vahvaa teoreettista sekä käytännön osaamista. Oikealla suunnittelulla luodaan suuntaviivat siihen miten verkko toimii ja mitä sen rakentaminen maksaa. Käyttämällä suunnittelussa uusia innovatiivisia menetelmiä, lopputulos palvelee käyttäjiä useita vuosikymmeniä.

Suunnitteluprosessissa päätetään paljon asioita, joilla myöhemmin on merkittäviä kustannusvaikutuksia hankkeen rakennusvaiheessa. Lähtökohtana on että Verkkosuunnitelma laaditaan siten, että se mahdollistaa mahdollisimman suuren julkisen tuen kuitukaapeleiden osalle.

Valokuituverkon suunnittelu tuottaa yhtiölle verkkosuunnitelman, kaapelikoot, tyypit ja määrät. Nämä asiakirjat tarvitaan aina kun haetaan verkon rakentamiseen julkista tukea Elyltä tai Viestintävirastolta.

Kilpailutus

Verkon operaattoripalvelut, maarakennustyöt, kuituverkon jatkamis- ja päättämistyöt, kartoitus ja dokumentointi, laitetilat, kaapelit, jatkoskaivot, jatkoskotelot ja muut tarvikkeet.

Tarjoamme kilpailutuspaketin, jossa laadimme kullekin osa-alueelle tarjouspyyntöasiakirjat teknisine vaatimuksineen ja suoritamme tarjousten vertailun päätöksenteon pohjaksi.

Ota yhteyttä meihin jos tarvitset valokuidun asiantuntijaa Lataa esitteemme (PDF)